InnoCampus Gaziantep Çalıştayı Başarı ile Sonuçlandı

ByHaldun Komsuoğlu

InnoCampus Gaziantep Çalıştayı Başarı ile Sonuçlandı

MDCS seminerini InnoCampus Gaziantep Girişimci Hızlandırma Programı’nda bir günlük bir seminer olarak sunduk.

Yaratıcılık oteli Girişimhane’nin bir eğitim programı olan MDCS, InnoCampus‘ün Gaziantep Üniversitesi içerisinde Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü desteği ile düzenlediği 11 haftalık mülteci girişim hızlandırıcı programında kurumsal iletişim stratejisinin nasıl kurgulanması gerektiği ve 21. yüzyılda verimli iletişimi dijital yöntemler ile nasıl sağlanabileceği üzerine bir çalıştay düzenledi.

Bir günlük bu çalışmamız esnasında katılımcı Türk ve Suriye göçmeni üniversite öğrencilerinden oluşan takımlar firmalarının ürün tanımını ve hedef kitlesini efektif şekilde tanımlamayı ve bu tanımları baz alarak en etkili pazarlama ve satış kanallarını nasıl kurabileceklerini tartışlar. Kurumsal kimliğin ne olduğu ve önemi üzerine yapılan sunumlar sonrası toplantı esnasında firmaları hakkında belirledikleri iletişim stratejisi hakkındaki bilgileri çalıştay içerisinde kurduğumuz wiki sitelerine yüklediler.

Sıcak bir laboratuvar ortamı havasında gerçekleşen seminere Türk ve Suriye göçmeni öğrencilerden oluşan bir grup katıldı.

InnoCampus, Türkiye, ve daha geniş kapsamda Ortadoğu bölgesinin, çok ihtiyacı olan bir misyonu başarı ile yerine getirmekte. Çok ciddi sosyo-ekonomik olumsuz koşullar içerisinde kendisini bulan ancak içlerinde yaratıcılık enerjisi yüksek gençlere InnoCampus programları bu enerjilerini katma değeri olan ürünlere dönüştürmenin ve ekonomik değer yaratmanın nasıl olabileceğini göstererek bölgenin uzun vadeli ve sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunuyor.

InnoCampus mobil çalışma ortamı ile girişimcilik ekosistemi içerisinde çok farklı bir hizmet sağlıyor. Türkiye’nin en uç köşelerindeki gençlere yeni kapılar açıyor.

InnoCampus bünyesindeki bu çalıştay Girişimhane ile ortak yapılacak çalışmaların bir ilki niteliğini taşıyor. Antep fıstığı dolu muhteşem Gaziantep baklavalarının keyfini tavşan kanı Türk çayı ile çıkarırken yakın ve orta vadede ortak olarak yapabileceğimiz çeşitli projeleri InnoCampus ekibi ile tartıştık. 2017 Yaz döneminde InnoCampus’ün Urla kampında iki çalıştay ile katılacağız. Aynı zamanda InnoCampus ekibini en yakın zamanda Alanya‘da da ağırlayarak bölgede yapılabilecek girişimcilik çalışmaları yerinde inceleyeceğiz.

 


About the Author

Haldun Komsuoğlu administrator

Haldun Komsuoğlu 1997 senesinde ODTÜ, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden lisans derecesi tamamladıktan sonra robotik teknolojiler üzerine yoğunlaştığı eğitimini University of Michigan, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünde devam etti. Sistem kontrolü üzerine 1998 senesinde master, ve 2004 senesinde doktora derecelerini aldı. Lisans üstü eğitimi sonrası University of Pennsylvania’da 2008 senesine kadar GRASP Lab’de araştırma görevlisi olarak çalıştı. Akademik çalışmaları esnasında DARPA ve NSF sponsorluğunda çok sayıda robotik AR/GE projesinde bulundu. 2006 senesinde akademik çalışmaları esnasında geliştirilen teknolojilerin ticarileştirilmesi üzerine ilk firması olan Sandbox Innovations, Inc.’i kurdu. 2009’da American Andriod, Inc.’te araştırmadan sorumlu başkan yardımcısı olarak göreve başladı. Yine aynı sene tasarım ve danışmanlık firması Robolit, LLC firmasını kurdu. 2012 senesinde Robolit LLC’nin Türkiye ofisini açtı. 2011 senesinden bu yana Drita Hotel Resort & Spa işletmesinde operasyon ve iş geliştirmeden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yapmakta olan Haldun Bey Robolit Turkiye bünyesinde otel otomasyonu ve derin veri analizi odaklı yazılım geliştirmektedir.

Leave a Reply